وکیل برای طلاق توافقی

وکیل خانواده - وکیل طلاق - وکیل پایه یک دادگستری

وکیل برای طلاق توافقی

وکیل خانواده - وکیل طلاق - وکیل پایه یک دادگستری

طبقه بندی موضوعی

۵ مطلب در مهر ۱۳۹۶ ثبت شده است

وکیل طلاق در ایران

parsay vokala | سه شنبه, ۲۵ مهر ۱۳۹۶، ۱۲:۴۱ ب.ظ

بی شک یکی از مهمترین و خوش نام ترین گروه های وکلای دادگستری در تهران، خاصه در غرب تهران گروه وکلای پارسای است.

این گروه متشکل از وکلای پایه یک خانم و آقا سال هاست که متمرکز به دعاوی خانوادگی می باشند و به صورت حرفه ای تعداد بی شماری پرونده های طلاق توافقی، طلاق از جانب زوج، طلاق از جانب زوجه و ... در دادگاه های خانواده تهران و کرج داشته اند. مفتخریم که کوشیده ایم که زوجین بسیاری را به آشتی و ادامه زندگی مشترک سوق دهیم و در صورت عدم حصول نتیجه در پی احقاق حقوق موکلمان تلاش فراوان کرده ایم.

وکیل طلاق

امروزه بر کسی پوشیده نیست که دعاوی طلاق، با توجه به حساسیت اجتماعی، مالی و روحی برای زوجین از مهمترین دعاوی دادگستری است که لزوم تجربه و علم توأمان را از جانب وکیل طلاق می طلبد.

با توجه به مراجعات فراوان از مشاوره برای شهرستان ها معذوریم و برای ساکنین تهران و کرج نیز در حد سوالات کوتاه و مختصر مشاوره حقوقی تلفنی رایگان است.

برای اعطای وکالت و مشاوره حقوقی از ساعت 10 الی 8 شب می توانند با تلفن های دفتر تماس حاصل کنید. از پذیرش سایر پرونده ها به غیر از دعاوی خانوادگی معذوریم.

بهترین وکیل خانواده غرب تهران   09127923611 – 09122547699 – 44033677 – 44963487

 

منبع: وکیل طلاق در ایران

  • parsay vokala

شرایط طلاق تفاهمی

parsay vokala | سه شنبه, ۲۵ مهر ۱۳۹۶، ۱۲:۴۱ ب.ظ
دیده شده است که در کلام و بعضا در فضای مجازی از اصطلاح طلاق تفاوقی استفاده می شود که کاملا غلط است چه از جنبه لغوی و چه از جنبه قانونی اگر چه منظور گوینده طلاق توافقی است.

اما طلاق تفاهمی بیشتر از قبلی شنیده می شود و سئوال می شود که طلاق تفاهمی چیست؟

که از نظر معنی درست است ولی بهتر است از اصطلاح طلاق توافقی استفاده شود، تا قبل از تصویب قانون حمایت خانواده جدید، اصطلاح مذکور هیچ وقت در قوانین ایران سابقه نداشته است اما رویه قضایی آن را پذیرفته بود ولی با تصویب قانون پیش گفته ترکیب طلاق توافقی وجاهت بیشتری پیدا کرد لذا آن چه رایج است و در قانون حمایت خانواده جدید، رویه دادگاه ها و دادنامه ها نوشته می شود همان طلاق توافقی است که این نوع طلاق در واقع طلاق خلع است اگر چه که می تواند به صورت طلاق رجعی هم باشد اما آن چه رایج است این است که زن مقداری از مهریه و یا هر مال منقول و غیر منقول خود را به هر میزان که مورد توافق زوجین باشد. در مقابل طلاق به شوهر بذل کند که در این حالت نوع طلاق خلع می شود.

حالا اگر زوجین مورد نظر، دفعه اولی باشد که از هم جدا می شوند طلاق می شود خلع نوبت اول.

همانطور که گفته شد طلاق توافقی می تواند از نوع طلاق رجعی باشد اگر چه بسیار نادر است مثل این که زن و شوهر برای طلاق با هم توافق داشته باشند و زن چیزی را برای طلاق نبخشد و مرد حقوق مالی او از جمله مهریه را کاملا پرداخت نماید.

اگر گواهی عدم امکان سازش از نوع طلاق رجعی باشد پس از پایان عده 3 ماهه (سه طهر) طلاق ثبت می شود و در این مدت شوهر حق رجوع دارد مگر این که زن طلاق داده شده در طلاق توافقی باکره یا یائسه باشد که در این صورت طلاق بائن است و امکان رجوع نیست.

پس بهتر است به جای مراحل طلاق تفاهمی و شرایط طلاق تفاهمی، اصطلاح رایج تر مثل مراحل طلاق توافقی و شرایط طلاق توافقی استفاده شود.

44963487 - 09122547699 – 09127923611 – 44033677

 

منبع: شرایط طلاق تفاهمی

  • parsay vokala

تقسیم اموال پس از طلاق

parsay vokala | سه شنبه, ۲۵ مهر ۱۳۹۶، ۱۲:۴۰ ب.ظ

شاید سوال بسیاری از مردم باشد که آیا تقسیم دارایی هنگام طلاق در قانون وجود دارد؟ و تفکیک اموال زوجین در طلاق چگونه خواهد شد؟

بر طبق ماده 1118 قانون مدنی زن در اداره دارایی خود مستقل است به این معنی که اموال چه منقول و یا غیر منقول و چه این که در زمان زوجیت به دست آمده باشد یا طرق دیگر تماما مختص به خود او است و به تنهایی می تواند هر طور که مایل باشد در اموال خود تصرف کند. از طرفی مرد نیز حتی اگر متاهل باشد در اداره اموال شخصی خود مستقل است و می تواند هر گونه دخل و تصرف حقوقی و مادی در آن ها داشته باشد.

بر خلاف برخی کشور ها در قوانین، تقسیم اموال در طلاق پذیرفته نشده است به این صورت که اگر کار زوجین به طلاق بیانجامد قانونی وجود ندارد که زوج یا زوجه را ملزم به تقسیم اموال کند البته بدیهی است که حقوق مالی زوجه در طلاق مثل مهریه، نفقه و اجرت المثل از بحث تقسیم دارایی خارج است.

شرط تنصیف اموال

بر طبق ماده 1119 قانون مدنی زوجین می توانند ضمن عقد نکاح هر شرطی را مخالف قانون و شرع نباشد پیش بینی کنند. زوجین می توانند شرط تقسیم دارایی را هر گونه که تمایل داشته باشند توافق کنند و سر دفتر ازدواج ملزم است شروط زوجین را در عقدنامه مکتوب کند.

آنچه در حال حاضر به صورت شرط چاپی در سند ازدواج آمده است و زوجین به دلخواه و تمایل خود می توانند آن را امضاء کنند، چنین است: «چنانچه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه، تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد، زوج مکلف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایام زناشویی با زوجه به دست آورده یا معادل آن را، بصورت بلاعوض به زوجه منتقل نماید.»

پس اگر مردی این شرط را امضاء کرده باشد بر طبق شرایط ذیل به تشخیص قاضی رسیدگی کننده بایستی تا نصف دارایی را که در ایام زوجیت به دست آورده است به زوجه بدهد:

1-    شوهر می بایستی شرط مذکور را امضاء کرده باشد.

2-    در صورتی زوجه می تواند از این شرط استفاده کند که مرد نتواند برای دادگاه اثبات کند که طلاق ناشی از تخلف زوجه از وظایف زناشویی است.

3-    فقط در صورت طلاق از جانب شوهر است که این شرط مصداق پیدا می کند پس در طلاق توافقی و درخواست طلاق از طرف زن این شرط موضوعیت ندارد.

4-    این شرط تنصیف دارایی در عقد نکاح است و نه شرط تنصیف اموال زوج، فرق آن است که دارایی مثبت و منفی دارد ممکن است شوهر اموال منقول و غیر منقول داشته باشد ولی بدهکاری هم داشته باشد. در این راستا قاضی رسیدگی کننده نظر به کل دارایی زوج دارد و نه فقط اموال او.

5-    دادگاه اموالی را ملاک عمل قرار می دهد که اولا در ایام زناشویی به دست آمده باشد. ثانیا حاصل دسترنج و تلاش باشد نه مثل ارث. ثالثا اموالی در نظر گرفته می شود که مالکیت شوهر نسبت به آن ها محرز و مسلم باشد. رابعا اموال باید موجود در هنگام طلاق باشد آنچه در گذشته بوده و به هر دلیل از ملکیت شوهر خارج شده یا تلف شده باشد این شرط مصداق ندارد.

با توجه به این که در شرط "تا نصف دارایی" آمده و تا از 1 تا 5 درصد را شامل می شود. به غیر از آنچه گفته شد عواملی موثر در تصمیم قاضی در تعیین میزان شرط تنصیف دارایی است:

1-    وضع مالی زوج

2-    وضع مالی زوجه هنگام طلاق

3-    سال های زوجیت

4-    میزان مهریه و این که چه تعداد از آن را زوجه بتواند وصول نماید.

5-    سن زوج و زوجه و وضعیت جسمانی ایشان

6-    این که در ایام زوجیت مالی را زوج به زوجه داده است یا خیر.

اما این شرط در عمل دارای ابهاماتی است و رسیدگی دقیق را برای قاضی دادگاه دشوار می کند.

  • برآورد و شناسایی اموال در عمل و در صورت کتمان شوهر کار مشکلی است چه بسا که زوجه فقط می داند که شوهر وضع مالی خوبی دارد و مالی را با مشخصات دقیق از همسر سراغ نداشته باشد اگرچه که بعضی از شعب از اداره ثبت اسناد و بانک های دارای حساب شوهر، استعلام می کنند به طور کلی شیوه بررسی اموال زوج مبهم و سلیقه ای است.
  • احراز دیون شوهر هم کار مشکلی است بعضی از شعب ملاک را رای محکومیت شوهر به پرداخت مبلغی می دانند و بعضی دیگر طرق غیر از آن را هم موثر در احراز بدهی می دانند.
  • اثبات نشوز زن هم از جانب مرد دارای ابهاماتی است بعضی از شعب فقط رای محکومیت زن به تمکین را قابل استناد می دانند و بعضی دیگر طرق غیر از آن را هم که شوهر بتواند اثبات کند بررسی می کنند.
  • وضعیت موردی هم که زوج اموال خود را تعمدا قبل از طلاق برای فرار از شرط تنصیف دارایی منتقل کرده باشد نیز مبهم است. قابل توجه است که آن را نباید با فرار از دین اشتباه گرفت زیرا شرط تنصیف دارایی "دین" نیست.

وکیل مجرب خانواده در غرب تهران         09122547699 – 44963487 – 09127923611 – 44033677

 

منبع: تقسیم اموال پس از طلاق

  • parsay vokala

نصف دارایی

parsay vokala | سه شنبه, ۲۵ مهر ۱۳۹۶، ۱۲:۴۰ ب.ظ
زیر نظر وکیل دعاوی خانوادگی (وکیل خانواده)

1- همانطور که مشخص است در خصوص نصف دارایی (شرط تنصیف) مقرره ای در قانون وجود ندارد به عبارت دیگر از نظر قانون زوج تکلیفی بر پرداخت نصف دارایی به زوجه ندارد.

2-      در صفحه هشتم قباله ازدواج (سند نکاحیه) سازمان ثبت اسناد املاک کشور به صورت چاپی و پیش فرض شرط نصف دارایی را پیش بینی کرده است و در ذیل آن محل امضاء زوج و زوجه قرار داده است و این بدین معنی است که اگر زوجین و به خصوص زوج (مرد) این شرط را امضاء نکند، نصف اموال در روابط زوجین جایگاهی نخواهد داشت.

3-      ادعای نفهمیدن و متوجه نشدن شرط تنصیف، بعد از امضاء در محاکم پذیرفته نمی شود.

توصیه می شود این مطلب را تا انتها بخوانید و اگر ابهامی یا سوالی باقی مانده بود با ما تماس بگیرید.

4-      شرط نصف اموال فقط در جای مصداق دارد که اولا طلاق از جانب زوج مطرح شده باشد پس شامل طلاق توافقی و یا طلاق از جانب زوجه نمی شود. ثانیا اگر زوج بتواند ثابت نماید که طلاق در اثر سوء رفتار و سوء معاشرت زوجه و یا تخلف زن از وظایفش در قبال شوهر، بوده است. شرط نصف اموال شامل زوجه نمی شود به عنوان مثال زوجه محکوم به تمکین شده باشد و در این خصوص رای قطعی صادر شده باشد. ثالثا شامل اموالی می شود که زوج بعد از تاریخ عقد به دست آورده باشد. پس اگر مردی قبل از ازدواج اموالی داشته است مشمول این شرط نمی شود.

5-      همانطور که در شرط تصنیف آمده است از عبارت "تا نصف دارایی موجود" استفاده شده است و این بدین معنی است که اولا اموال به مرد بعد از عقد نکاح به دست آورده است در هنگام دادخواست طلاق موجود باشد پس اگر قبل از دادخواست اموال را منتقل کرده باشد شامل این شرط نمی گردد. ثانیا تا نصف اموال یعنی از یک درصد تا پنجاه درصد و تشخیص این که چه مقدار از اموال می بایستی به زوجه انتقال یابد یا معادل آن داده شود با دادگاه می باشد و الزامی به پنجاه درصد اموال نیست.

6-      جرم فرار از دین، مشمول دین می گردد و شرط نصف اموال از آن خروج موضوعی دارد. با این وصف اگر مردی متعمدا اموال خود را قبل از دادخواست طلاق منتقل کرده باشد که زوجه از نصف اموال او سهمی نبرد، جرم نیست و از مصادیق جرم فرار از دین نمی باشد.

7-      استناد به مستثنیات دین مثل مسکن مناسب شان زوج، فقط در دین مثل مهریه یا بدهی امکان پذیر است و جایی در شرط نصف اموال ندارد به عبارت دیگر زوج نمی تواند دفاع کند که خانه ای که بعد از عقد خریده است و در آن سکونت دارد تنها مسکن اوست. زیرا شرط نصف اموال محدودیتی در این خصوص ندارد. مضافا بر این که شرط نصف اموال ذیل نیست که بتوان به مستثنیات دین استناد کرد.

8-      آیا می شود شرط نصف اموال را تغییر داد؟ بله. بر طبق ماده 1119 قانون مدنی زوجین می توانند هر شرط معقول و مشروعی را ضمن عقد نکاح توافق کنند. مثلا می توان شرط تنصیفی نوشت که در موقع طلاق خواه دادخواست از جانب زوج یا زوجه باشد نصف اموال زوج بعد از عقد به زوجه تعلق بگیرد یا این که می توان شرط کرد که نصف اموال زوجه نیز به زوج تعلق گیرد ... در این خصوص محدودیتی نیست به غیر از آنچه قانون مقرر کرده است.

9-      اگر شرط تنصیف در عقد نامه امضاء شده باشد و مرد نیز دادخواست طلاق تقدیم دادگاه کرده باشد لزوما در جلسه دادرسی زوجه می بایست به شرط استناد نماید و لیست اموال زوج را به دادگاه ارائه نماید تا بتواند از آن شرط بهره مند شود. توصیه می شود دادخواست مستقلی در قالب دعوای تقابل تا قبل از جلسه رسیدگی در این خصوص تقدیم دادگاه رسیدگی کننده به طلاق کنید.

10-  آیا اگر مردی قبل از عقد خانه ای داشته است و بعد از ازدواج آن را بفروشد و خانه ای دیگر خریداری کند، مشمول نصف اموال می شود؟ کمی موضوع سلیقه ای و اختلافی است و بستگی به دادگاه رسیدگی کننده به طلاق دارد ولی به نظر می رسد تصمیم درست آن است که قاضی باید توجه کند که خانه دوم خریداری شده با خانه قبلی در یک سطح است یا خیر. به عبارت دیگر کشف گردد که بعد از عقد به مال زوج افزوده شده است یا خیر.

11-  اگر رای طلاق به درخواست زوج با تصمیم دادگاه نسبت به نصف اموال صادر شود ولی زوج طلاق را ثبت و اجرا نکند زوجه (زن) بهره ای از نصف اموال نخواهد برد و دریافت نصف اموال یا معادل آن منوط به ثبت طلاق است نه صدور حکم.

12-  در متن مذکور از لغت "دارایی" استفاده شده است و نه اموال و دارایی یک شخص شامل بدهکاری وی هم می شود. لذا دادگاه در بررسی شرط تصنیف دارایی می بایستی به این موضوع دقت داشته باشد و بدهکاری های زوج را نیز برای استخراج سهم زوجه از این شرط، در نظر بگیرد.

13-  آیا سهم الارث زوج که بعد از عقد نصیب او شده است، شامل نصف اموال می گردد؟ خیر. از متن شرط تنصیف دارایی چنین بر می آید که شامل اموالی می گردد که بر اثر کار و کوششی در ایام زوجیت به دست آمده باشد.

14-  متن شرط تنصیف اموال (دارایی) عقدنامه ها:

شرط نصف دارایی

سید بابک لاجوردی – وکیل پایه یک دادگستری

منبع: نصف دارایی

  • parsay vokala

مراحل درخواست طلاق توافقی

parsay vokala | سه شنبه, ۲۵ مهر ۱۳۹۶، ۱۲:۳۹ ب.ظ

امکان مراجعه مستقیم زوجین به دفترخانه طلاق بدون صدور رای دادگاه وجود ندارد و پس از صدور گواهی عدم امکان سازش برای ثبت رسمی طلاق به دفترخانه طلاق (محضر) مراجعه می شود.

2-    هر کدام از زوجین می تواند بدون حضور، مراحل طلاق توافقی را با وکیل به پایان برساند.

3-    طلاق توافقی در دوران عقد و بعد از آن تفاوتی نمی کند فقط دادگاه های خانواده تهران در صورت دوشیزه بودن، زوجه را به پزشکی قانونی به جهت اخذ گواهی بکارت معرفی می کنند.

4-    مدارک لازم برای ثبت دادخواست طلاق توافقی عبارت است از عقدنامه، شناسنامه، کارت ملی در صورت نبودن عقدنامه از دفترخانه ای که ازدواج در آنجا ثبت شده است رونوشت اخذ می شود.

5-    برای شروع طلاق توافقی و ثبت دادخواست در ابتدا باید به دفتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه مراجعه کرد.

6-    با توجه به این که دفاتر خدمات قضایی متن دادخواست را در اختیار دارند زوجین نیازی ندارند در هنگام مراجعه به دفتر خدمات قضایی متن آماده شده در اختیار داشته باشند.

7-    نیازی به ثبت همه توافقات در خصوص امور مالی و غیر مالی در متن دادخواست نیست و صرف دادن دادخواست طلاق توافقی برای شروع کافی است.

8-    اگر زوجین بر سر اموری مثل نفقه، مهریه، اجرت المثل، حضانت و ملاقات فرزندان توافق نداشته باشند طلاق توافقی حتی با دادن دادخواست هم به نتیجه رای گواهی عدم امکان سازش منجر نخواهد شد.

9-    مدت زمان طلاق توافقی در شهرهای مختلف ایران یکسان نیست حتی در شعبه های مختلف یک شهر نیز رویه یکنواختی وجود ندارد ولی مراحل انجام طلاق توافقی توسط گروه وکلای پارسای در کمتر از یک هفته انجام خواهد شد.

10-   امکان پشیمانی حتی در صورت ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفتر خدمات قضایی برای هر کدام از زوجین وجود دارد.

11-  هزینه ثبت دادخواست طلاق توافقی (هزینه دادرسی) با هزینه دفتر خدمات قضایی حدود 150 هزار تومان است.

12-  حق الوکاله وکیل برای طلاق توافقی برای هر کدام از زوجین که تمایل به داشتن وکیل داشته باشند 800 هزار تومان تا پایان اخذ رای دادگاه است.

13-  پرونده های طلاق از طریق وکالت در طلاق لزوما می بایستی توسط وکیل شروع و ادامه پیدا کند. (حق طلاق)

14-  مشاوره برای طلاق توافقی از مراحل الزامی طلاق توافقی است که رویه دادگاه در شهرهای مختلف ایران در این خصوص متفاوت است. در حال حاضر در شهر تهران بیشتر محاکم می پذیرند که هر کدام از زوجین که وکیل دارد وکیل به جای موکل در جلسه مشاوره شرکت نماید.

15- در مواردی که زوجه دوشیزه نیست و یا این که در سن یائسگی -50 سال قمری - نمی باشد اخذ گواهی بارداری الزامی است.

این مطلب ادامه دارد ...

وکیل طلاق توافقی در تهران        9122547699 - 09127923611 - 44033677

 

منبع: مراحل درخواست طلاق توافقی

  • parsay vokala